Midsommar med Montazami

Åh vilken härlig midsommar jag hade i år! God mat och dryck med mina nära och kära. Något som hjälpte mig att sätta guldkant på festen var boken ”Festmat med Montazami”, där tv-profilen Maria Montazami ger sina bästa tips på ”god mat, fantasifullt pyssel och sagolika dukningar”.

20130623_140410

20130623_141951

Jordgubbar, mums! 😀

Mest glädje hade jag av dukningstipsen i boken. Här har jag gjort Marias servettvariant ”triangeln” med lyckat resultat. ”Det är viktigt att man viker servetten exakt på mitten”, säger hon i texten. Det tycker jag att jag fått till bra här:

bla_servett

”För er som vill imponera lite extra med dukningen så rekommenderar jag servettfiguren ‘Bollen'”, skriver Maria. ”Det kan verka enkelt, men det är knivigare än man tror att få till den där fina bollformen. Krama servetten till en boll och håll sedan näven knuten i 10-12 sekunder. Tricket är att inte öppna näven för snabbt, annars kommer bollen snart att veckla ut sig”.

servett_boll

Behöver jag tillägga att dukningen gjorde succé? 🙂

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s