”Skägget” Elaine

Elaka rykten säger att filmstjärnan Hugh Jackmans fru måste vara ett ”skägg”, dvs ett straight alibi åt sin påstått homosexuelle make. Detta eftersom hon är ”för ful” och ”för gammal” (typ tio år äldre) för en filmstjärna av Jackmans kaliber. Om han var straight borde han ju rimligtvis dejta en 15 år yngre kvinnlig modell eller något sådant.

Sexistiska kommentarer, som dock för det goda med sig att man osökt kommer att tänka på Seinfeld-avsnittet ”The beard” (säsong 6, avsnitt 16). Här får Elaine i uppdrag att agera skägg åt en manlig kollega som vill hålla en konventionell fasad uppe inför sin konservative chef. Inte oväntat blir hon förtjust i kollegan, och efter en utekväll lyckas hon faktiskt få honom i säng. Det får henne att tro att hon lyckats med en legendariskt omöjlig uppgift – att omvända en gay. Här skryter hon om bedriften för Jerry:

Ingen lycka varar för evigt i Seinfeld, och i slutet av avsnittet ser vi Elaine berätta för Jerry att killen gjort slut. Det sker i en briljant dialog full med fotbollsmetaforer, där Jerry förklarar att killen bara ”bytte lag för ett tag”, men att det var förutbestämt att han i slutändan skulle gå tillbaka till ”sitt lag”. Avsnittet skrevs för övrigt av sporadiska manusförfattaren Carole Leifer, som låg bakom några av de bästa episoderna i serien.

seinfeld_elaine_310x450

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s