Skalande nyheter

DN:s testredaktion har kommit till vägs ände i och med testet av potatisskalare i dagens tidning. Nu finns inget kvar att testa och hela redaktionen måste därför avgå. Skalande, förlåt skakande nyheter för alla vänner av oerhört utförliga konsumenttester.

Redaktionen slutar i alla fall med flaggan i topp genom en noggrann genomgång av tio olika potatisskalare på marknaden. Som Bäst i test utses Åhléns Skalare svart. Den får visserligen bara 3,3 i betyg för skalning av tomat, men 4,5 i betyg för skalning av potatis (där 5 är bäst). Avskalad mängd – och det är här Åhléns modell triumferar – är bara 15 procent, att jämföra med t.ex. Sveico Potatisskalare som ligger på hela 22 procent.

Andra områden där Skalare svart imponerar är skärbladets hårdhet (HV) som hamnar på 610 (bäst tillsammans med Sveico) och ergonomi där den får 4,5 i betyg (personligen tycker jag det räcker med min fars gamla råd här: ”håll henne som du håller en kvinna”). Priset för Skalare svart är dessutom bara 45 kr (jämfört med värstingen Zyliss Skalare som går loss på 160 kr). Hur bra är inte det på en skala?

20130824_093946

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s